Fakultet scenskih i primenjenih umetnosti

Spoj umetnosti i savremenih tehnologija

ALUM – Spoj umetnosti i savremenih tehnologija

Da bi bila napredna i relevantna, umetnost mora da odgovara na realnost i vreme u kom nastaje. Okruženi smo tehnologijom koja svakodnevno napreduje, a umetnici je koriste kao nezamenljiv alat kojim postižu najbolji efekat, svoje ideje realizuju onako kako su zamislili i proširuju granice svog umetničkog delovanja, kao i umetnosti uopšte.

781px (3)

Zbog toga je Akademija lepih umetnosti i multimedija izgradila jedinstven koncept obrazovanja umetnika koji pored klasičnih znanja stiču i digitalne veštine koje su im neophodne da bi postali univerzalni umetnici, savremeni u punom smislu te reči.

Budućnost vizuelne umetnosti je u digitalnim znanjima

8804D53E86DB9759C5F8A88D5342C38EA63D5467_SELASSET376653_featwureVizuelni umetnik danas više nije samo slikar ili vajar, on je sada i digitalni umetnik i bavi se programiranjem, kompjuterskom grafikom i animacijom, robotikom, VR i internet umetnošću, video-igricama, 3D printom i biotehnologijom – u zavisnosti od toga šta želi da iskaže.

Digitalne veštine su osnova obrazovanja svakoga ko želi da se uspešno bavi dizajnom. Međutim, kvalitet budućih dizajnera zavisi od toga koliko su upućeni u tehnološke inovacije i u kojim programima umeju da rade.

Zbog toga ALUM ne samo da obezbeđuje svojim studentima prestižna znanja iz oblasti dizajna već i vrhunske uslove u kojima oni mogu maksimalno da razviju svoje potencijale.

Spoj savremenih tehnologija i dramskih umetnosti

Savremeni dramski umetnici takođe moraju ići u korak sa težnjama 21. veka. Pored toga što im je neophodno da budu tehnološki opismenjeni, oni se još na studijama moraju pripremiti da rade u uslovima koji podrazumevaju upotrebu najnovije tehnologije.

Na Akademiji lepih umetnosti oni uče i kako da se ponašaju pred kamerama prilikom snimanja scena sa specijalnim efektima, ili na scenama najsavremenijih pozorišta koja koriste tehnologiju na sceni.

Digitalna pismenost kao uslov za uspeh producenata i reditelja

SAMSUNG CSCProducentima i rediteljima je poznavanje i rukovanje novim tehnnološkim alatima postalo osnovni deo profesionalne svakodnevnice.

Oni moraju da budu upoznati sa svakim detaljem procesa nastanka finalnog proizvoda kao što je film, TV emisija, predstava, izložba itd, a samim tim su im neophodna napredna digitalna znanja.

Zbog toga u okviru školovanja na ALUM-u oni imaju pristup televizijskom studiju i svoj opremi koja se u njemu koristi, kako bi praksu stekli već tokom studija.

Za umetnike koji su ispred svog vremena

Kao što znate, kroz istoriju su veliki umetnici često napuštali akademije. To je zato što su one bile zastarele i rigidne, a umetnicima je bila potrebna inovacija, promena, polet i avangarda.

Akademija lepih umetnosti i multimedija je akademija koju nijedan umetnik definitivno ne bi napustio, jer mu ona pomaže da slobodno stvara bez ograničenja.

Uz to, ovo je jedina akademija na ovim prostorima na kojoj dobijate sve što vam je potrebno i više od toga: znanja iz oblasti umetnosti i savremenih tehnologija i slobodu da eksperimentišete sa njima, kao i da predstavite svoje originalne ideje bez zadrške i sa punom podrškom profesora.

Jedinstven spoj savremenih tehnologija i klasičnih umetničkih tehnika

Na Akademiji lepih umetnosti i multimedija stičete vrhunska digitalna znanja, ali to ne umanjuje značaj klasičnih umetničkih veština koje ćete dobiti na ovoj akademiji. Naprotiv, obrazovanje koje ćete dobiti predstavlja balans između savremenih i tradicionalnih znanja koja se međusobno dopunjuju.

Vi kao umetnik autentičnog izraza i senzibiliteta, imate punu slobodu da koristite one alate koje su vam potrebni, a Akademija lepih umetnosti i multimedija je tu da bi vam omogućila da do njih dođete u najboljim uslovima.

Budi i ti deo nove generacije umetnika

Iskoristi priliku da dobiješ umetničko i digitalno obrazovanje koje je potrebno da bi postao umetnik 21. veka koji će obeležiti svoju epohu i ostati upamćen.

Proveri da li još uvek ima slobodnih mesta i prijavi se.