Fakultet scenskih i primenjenih umetnosti

Programi

Oblikujte svoj talenat na osnovnim, master i doktorskim studijama lepih umetnosti

Želite da postanete priznati umetnik i bavite se nekim od najlepših zanimanja? Akademija lepih umetnosti i multimedija je pravo mesto za vas.

U okviru osnovnih akademskih studija imate priliku da formirate svoj izraz na jednom od 4 odseka: Dizajn, Dramske umetnosti, Menadžment umetničke produkcije i medija ili Likovne umetnosti, a nakon toga svoja znanja možete da usavršite na master i doktorskim studijama dramskih i likovnih umetnosti.

Obrazovanje umetnika predstavlja prvi i najvažniji korak u njegovoj karijeri jer oblikuje njegov talenat i usmerava interesovanja. Zbog toga je Akademija lepih umetnosti i multimedija formirala program koji stvara celokupne ličnosti autora koji stiču ugled i publiku već tokom studija.

Jedinstven princip multidisciplinarnog obrazovanja koje spaja umetnost i najsavremenija znanja iz oblasti informacionih tehnologija pruža vam priliku da postanete uticajan umetnik 21. veka.

Odseci na Akademiji lepih umetnosti i multimedija

LIKOVNE UMETNOSTI

graficki-dizajnStudije likovnih umetnosti kreirane su za sve vas koji imate talenat za vizuelne umetnosti.

Na ovom odseku steći ćete znanja koja možete primeniti, bez obzira da li želite svoju kreativnost da izrazite po uzoru na velike majstore klasične umetnosti ili kroz street art, body art, performativnu ili konceptualnu umetnost.

Kroz kombinaciju sticanja slikarskih veština, razvoja kritičkog mišljenja i primene savremene tehnologije u svojim radovima, tokom školovanja razvićete se u kompletnog umetnika koji bira način izražavanja u odnosu na ono što želi da iskaže.

Program odseka Likovne umetnosti obuhvata osnovne, master i doktorske studije.

Saznajte više »


DIZAJN

graficki-dizajn

Ako želite da postanete vrhunski dizajner ovo je odsek za vas. Izaberite jedan od dva modula: Dizajn enterijera ili Grafički dizajn, i započnite svoj kreativni razvoj.

U oba slučaja imate priliku da oblikujete svoj talenat u pravcu koji vam se dopada i da se usmerite na različite vrste dizajna poput kostima, tekstila, scenografije ili industrijskog dizajna.

Tokom studija naučićete kako da koristite programe kao što su 3D Max, Photoshop i Illustrator, i u njima realizujete sve svoje ideje, a uz to ćete imati priliku da steknete prestižne Adobe i Autodesk sertifikate.

Studije dizajna se baziraju na praktičnom radu i realnim projektima koji će vam omogućiti da usavršite svoja znanja iz oblasti IT-ja i pripremiti vas za visokoplaćene poslove nakon studija.

Saznajte više »


DRAMSKE UMETNOSTI – GLUMA

gluma

Za buduće filmske i pozorišne glumce formiran je odsek koji nudi kompletno obrazovanje potrebno dramskim umetnicima.

Tokom studija dramskih umetnosti – glume izgradićete samostalni umetnički izraz i naučiti kako da ga prilagodite svakom liku, žanru i timu sa kojim ćete sarađivati tokom svoje glumačke karijere.

Kroz posebne stručne, umetničke i teorijsko-umetničke predmete iskoristićete svoj glas, telo, govor, pokret, veštine i umetnički izraz, kako biste ostvarili svoj pun potencijal i odgovorili ne samo na zahteve struke već i tržišta.

Kako biste postali traženi glumac koji može da igra najrazličite uloge, kreiran je program koji će vam dati mnoge mogućnosti.

Jedna od najznačajnijih je ta što ćete naučiti da glumite na engleskom jeziku kao da vam je maternji i na taj način započeti internacionalnu pozorišnu ili filmsku karijeru. Program Dramske umetnosti – Gluma obuhvata osnovne, master i doktorske studije.

Saznajte više »


MENADŽMENT UMETNIČKE PRODUKCIJE I MEDIJA

Tab_Menadzment_Umetnicke_produkcije_i_medija

Ako želite posao na nekom od vodećih mesta u kulturi, ali u isto vreme i mogućnost da izrazite svoju kreativnost kroz različite medije, imate priliku da steknete jedinstveno obrazovanje na ovom multidisciplinarnom odseku.

Na studijama menadžmenta umetničke produkcije i medija dobićete široko znanje koje ćete po svojoj želji usmeravati, a nakon studija postaćete kompletan multimedijalni umetnik.

Takođe, steći ćete praktična znanja iz oblasti biznisa, komunikologije i marketinga koje ćete moći da iskoristite kojoj god oblasti da se posvetite.

Nekadašnji studenti ovog odseka, danas su uspešni reditelji, producenti, montažeri, menadžeri u kulturi, voditelji, pisci, dramaturzi, filmski i scenski umetnici.

Saznajte više »


 

Zašto je Akademija lepih umetnosti i multimedija pravi izbor za vas?

Svaki umetnik ima svoj izraz, senzibilitet, karakter, interesovanja i brojne talente. To je ono što ga čini posebnim i originalnim. Upravo je zbog toga program Akademije lepih umetnosti i multimedija kreiran tako da ne sputava već podržava različitosti.

To postižemo na dva načina. Prvi je multidisciplinarnost programa, u okviru kojih ćete prevazići granice između različitih vrsta umetnosti. Drugi predstavlja usmeravanje putem izbornih predmeta, koje vam dozvoljava da oblikujete svoju umetničku praksu onako kako želite.

Uz to, znanja iz oblasti IT-ja koja ćete steći na Akademiji lepih umetnosti i multimedija daće vam mogućnost da eksperimentišete i stvarate u duhu svog vremena, kako biste ostali zapamćeni i uticali na naredne generacije.

Saznajte više o programima:

Izaberi odsek i započni studiranje koje će te na velika vrata uvesti u svet umetnosti.

Prijavi se  >>