Fakultet scenskih i primenjenih umetnosti

PARTNERI

Partnerstva koja studentima obezbeđuju uspeh

Kako bi studenti bili stalno u toku sa dešavanjima, imali priliku da prikažu svoje radove u najposećenijim prostorima, učili od najvećih stručnjaka uz praksu koja im neophodna, i realizovali svoje ideje onako kako ih zamisle, Akademija lepih umetnosti i multimedija sklapa partnerstva sa najznačajnijim akterima umetničke i medijske scene.

Narodno pozorište u Beogradu

Untitled design (6)Studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija imaju čast i privilegiju da već tokom studija zaigraju na scenama Narodnog pozorišta u Beogradu.

Osnovano 1869. godine, beogradsko Narodno pozorište predstavlja jedno od najstarijih pozorišta na ovim prostorima.

Ono svojom tradicijom podržava obrazovanje novih generacija umetnika i podstiče ih da svoju savremenost grade na temeljima znanja i iskustva koji su se u ovom pozorištu taložili tokom više od jednog i po veka.

Galerija Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”

KaUBko bi studenti Akademije lepih umetnosti i multimedija imali priliku da predstavljaju svoje radove i realizuju umetničke projekte već tokom školovanja, uspostavljena je bliska saradnja sa galerijom Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”.

U galeriji Umetničkog centra izlažu se radovi afirmisanih umetnika, kao i radovi najtalentovanijih studenata umetnosti. Na taj način promoviše se visoko umetničko obrazovanje, a savremeno stvaralaštvo se približava studentima beogradskih fakulteta, istraživačima i naučnicima koji svakodnevno posećuju biblioteku.

Galerija Tvrđava

BTStudenti Akademije lepih umetnosti i multimedija imaju jedinstvenu priliku da realizuju umetničke projekte i kreiraju izložbe u prostoru Galerije Tvrđava koja se nalazi u samom centru Beograda, na Kalemegdanu.

Pored toga što izlažu svoje radove u istom prostoru u kom izložbe imaju akademski umetnici već izgrađenog ugleda, oni predstavljaju svoja dela najširoj publici koja posećuje Kalemegdansku tvrđavu.

Ova lokacija ima veliku važnost jer predstavlja jednu od najvećih u Srbiji, pa je rad studenata Akademije lepih umetnosti i multimedija vidljiv i mnogim turistima.

LBLeo Burnett

Kopanija Leo Burnett je jedna od najvećih marketinških kompanija u Srbiji. Ova kompanija posluje širom sveta, a njeno sedište se nalazi u Čikagu.

Sa više od 120 zaposlenih koji se brinu o preko 40 multinacionalnih, regionalnih i lokalnih brendova, ova kompanija kontinuirano postiže uspehe.

Leo Burnett je prva srpska marketinška agencija koja je 2010. godine osvojila prestižnu nagradu Golden Drum za najbolju advertajzing agenciju u Adriatic regionu.

McCann

MCAgencija McCann Beograd osnovana je 1997. godine sa sedištem u Beogradu, i deo je jednog od vodećih komunikacionih sistema I&F McCann Grupe.

Samim tim ona pripada McCann Worldgroup, jednoj od najvećih svetskih agencijskih mreža sa prisustvom u preko 180 gradova u više od 120 zemalja.

Agencije u okviru I&F McCann Grupe dobile su do sada preko 170 nagrada na međunarodnim, regionalnim i domaćim festivalima, među kojima su i dve najznačajnije nagrade u oblasti advertajzinga, Zlatni i Bronzani Lav na prestižnom festivalu u Kanu.

Centar za likovno obrazovanje – Šumatovačka

Untitled design (5)Jedna od najstarijih beogradskih ustanova kulture, Centar za likovno obrazovanje – Šumatovačka, koja veliki broj mladih i talentovanih ljudi priprema za ulazak u svet umetnosti, jedan je od veoma značajnih partnera Akademije lepih umetnosti i multimedija.

Akademija lepih umetnosti i multimedija i Centra za likovno obrazovanje – Šumatovačka imaju zajednički cilj.

Taj cilj se ogleda u formiranju budućih umetnika koji će autentično, odgovorno i profesionalno obavljati svoj posao kreiranja novih ideja i progresivnih umetničkih radova.

IPLUSIDEA Plus

Osnovana 1991. kao prva lokalna marketinška agencija, IDEA Plus posluje na dva tržišta: u Srbiji i Makedoniji.

Pored toga, od 2009. godine postala je član Pristop Skupine i na taj način potvrdila svoj kvalitet.

Ova agencija i danas svojim klijentma nudi profesionalne usluge na najvišem nivou koje svakodnevno unapređuje na inovativan i originalan način.

NEXTGAMENext Game

Next Game čini tim izuzetnih eksperata za internet marketing i dizajn koji iza sebe imaju iskustvo u radu sa najuticajnijim klijentima u svetu.

U okviru svojih dosadašnjih uspeha ova kompanija ističe rad sa klijentima iz SAD, za koje svakodnevno proizvodi sadržaje.