Fakultet scenskih i primenjenih umetnosti

Obrazovanje po jedinstvenom principu umetničkog školovanja

Ostvarite svoje snove i postanite umetnik novog doba

Školovanje umetnika koji će svojim stvaralaštvom promeniti svet jedna je od glavnih misija koje ima Akademija lepih umetnosti i multimedija. Ovaj cilj ALUM realizuje uz pomoć inovativnog pristupa nastavi, vrhunskim stručnjacima koji studentima prenose znanje na najbolji način i podstiču ih da iznova prevazilaze sebe.

Akademija lepih umetnosti i multimedija izdvaja se po specifičnom načinu školovanja umetničkih kadrova koji vas priprema za uspešnu karijeru u oblasti umetnosti. Studiranjem na ALUM-u pruža vam se prilika da steknete najsavremenija znanja koja će vas kvalifikovati kao savremene umetnike 21. veka.

Nastavni program i jedinstven pristup profesora omogućava vam da istovremeno steknete tradicionalne umetničke veštine i upoznate se sa modernim tehnologijama koje imaju sve veći uticaj u umetnosti, kao i svim ostalim sferama života.

Savremeni studijski program 

Studijski program Akademije lepih umetnosti i multimedija osmišljen je tako da studentima, pored najširih znanja iz oblasti umetnosti, nudi i savremene IT veštine. Ovakav spoj veština daje vam mogućnost da se bavite i novim zanimanjima koja zahtevaju znanja poput grafičkog dizajna, kompjuterske animacije, 3D printa itd.

Kao rezultat studijskog programa koji nudi spoj umetničkih i tehnoloških znanja rađaju se umetnici novog doba spremni da pomeraju granice u oblasti za koju su se školovali. Obrazovanje na Akademiji lepih umetnosti i multimedija omogućiće vam da razumete sve napredne tehnologije koje se koriste prilikom stvaranja raznih umetničkih dela.

Otvorite nove vidike uz proverene profesore

Iskusni stručnjaci iz svojih oblasti preneće vam praktična znanja i korisne veštine uz pomoć kojih ćete razvijati kritičko mišljenje i pronaći sebe kao umetnika. Raznovrsne kreativne tehnike koje usvojite tokom studija na ALUM-u obezbediće vam neograničene stvaralačke sposobnosti koje ćete moći da primenite u svim oblastima umetnosti.

Na Akademiji lepih umetnosti i multimedija profesori su uvek tu da odgovore na sva pitanja studenata i tako im olakšaju celokupan proces obrazovanja. Uz iskustvo stručnih profesora i znanja koja su usvajali tokom uspešnih karijera, budući umetnici stiču sve potrebne veštine koje će im omogućiti da ostvare svoje snove.