Fakultet scenskih i primenjenih umetnosti

O nama

Šta je potrebno da znate ako želite da postanete priznati na umetničkoj sceni?

Akademija lepih umetnosti i multimedija je jedinstveni fakultet scenskih i primenjenih umetnosti koji se nalazi u mirnom delu Beograda.

ALUM zgradaOsnivač Akademije lepih umetnosti i multimedija je ITS – Visoka škola strukovnih studija za IT koja predstavlja prvu akreditovanu privatnu visokoškolsku ustanovu u oblasti informacionih tehnologija u Srbiji.

Samim tim je i deo grupe najkvalitetnijih obrazovnih ustanova na ovim prostorima ispred kojih stoje Comtrade i LINK group – lideri savremene edukacije.

Osnovana je 1997. godine kao prvi prvatni fakultet umetnosti u regionu, a do danas je formirala veliki broj uspešnih i priznatih umetnika koji su poznati ne samo na ovim prostorima već i u najznačajnijim svetskim umetničkim centrima.

By Artists. For Artists. 

Iskustvo i znanje profesora – svetski poznatih savremenih stvaralaca

Programi Akademije lepih umetnosti i multimedija kreirani su na temelju vizije boljeg i efikasnijeg visokoškolskog obrazovanja, a profesori, pored toga što predstavljaju značajne umetnike priznate širom sveta, čine pedagošku elitu u oblasti umetničkog obrazovanja jer su posvećeni kvalitetnom i interaktivnom prenošenju znanja.

Njihov cilj je da studenti steknu kompetencije koje će im omogućiti aktivno i kreativno uključivanje u savremene umetničke tokove i mogućnost da doprinesu razvoju društva.

Print

Ako samo pogledate imena profesora koji predaju na Akademiji lepih umetnosti i multimedija kao što su Vladimir Veličkovića, Vida Ognjenović, Branislav Lečić, Slobodan Trajković, Zoran Jedrijčić, dobićete jasnu sliku o njihovoj kompetentnosti i profesionalnom autoritetu.

Uključenost nastavnog kadra u brojne projekte, saradnja sa galerijama, udruženjima likovnih i primenjenih umetnosti, institucijama kulture, medijskim kućama, kao i ugovori sa međunarodnim visokoškolskim ustanovama potvrđuju da je Akademija lepih umetnosti i multimedija lider u obrazovanju stručnog profesionalnog kadra u oblasti umetnosti.

Kako je koncipiran jedinstven nastavni plan?

Nastavni plan i program akreditovanih studijskih programa Akademije lepih umetnosti i multimedija koncipiran je sa težištem na uskostručnim predmetima koji su u direktnoj vezi sa obrazovnim profilom umetnika i menadžera umetnosti.

U nastavni plan i program uvedeni su i predmeti koji prate razvoj savremenih informacionih tehnologija, multimedija, savremene umetničke prakse, kao i veći broj izbornih predmeta. Time je nastavni plan i program obuhvatio tradicionalno iskustvo u obrazovanju i savremene tendencije.

Misija

Misija Akademije lepih umetnosti je pružanje vrhunskih obrazovnih usluga u polju umetnosti i oblasti menadžmenta umetnosti, kreiranje visokokvalitetnih studijskih programa koji se odnose na osnovne, master i doktorske akademske studije i da obogati život akademske zajednice i društvo u celini.

Poslujući odgovorno s ciljem obezbeđenja održivog razvoja ustanove, kroz kontinuirani profesionalni razvoj i istraživanje stvaramo dinamičnu obrazovnu zajednicu koja je usredsređena na stalno poboljšanje kvaliteta procesa obrazovanja.

Vizija

Vizija Akademije lepih umetnosti i multimedija je da ostane priznata državna i regionalna institucija, koja uliva poverenje svojim korisnicima, sa prepoznatljivim rezultatima u istraživanju i obrazovanju u polju umetnosti i oblasti menadžmenta umetnosti, prateći najviže internacionalne standarde visokog obrazovanja i primenjujući najbolje prakse.

Vrednosti

  • Poslovanje sa integritetom i održavanje obećanja
  • Izuzetnost u svim oblastima rada
  • Osiguranje profesionalnog razvoja svim studentima i zaposlenima
  • Otvorenost, iskrenost i poštovanje
  • Timski duh
  • Proaktivnost i društvena odgovornost