Fakultet scenskih i primenjenih umetnosti

Naši uspešni studenti

Sopran čiji talenat je impresionirao svet

Dušica Bijelić

Sopran Dušica Bijelić svoju uspešnu karijeru započela je još tokom studija pevanja na Akademiji lepih umetnosti i multimedija u klasi Ljudmile Gross Popović. Nakon toga, Dušica je svoje profesionalno usavršavanje nastavila na University of Music u Beču, gde se izborila za stipendiju na čuvenom „Opera Studio of Santa Cecilia” u Rimu.

U svojoj dosadašnjoj karijeri Dušica je višestruko nagrađivana u zemlji i inostranstvu. Njena najpriznatija dostignuća su: pobeda na „Career Bridges” takmičenju u Njujorku, nagrada publike na „Wildbad Rossini Festival” i prvo mesto na internacionalnom takmičenju „Nikola Cvejić”.

Dušica je do sada pevala na koncertima i operama u Španiji, SAD, Austriji, Nemačkoj, Italiji, Japanu i mnogim drugim zemljama širom sveta.


Studentkinja solo pevanja koja nastupa širom sveta

Marija Joković

Marija JokovicMarija Joković studirala je solo pevanje na Akademiji lepih umetnosti i multimedija u klasi profesorke Ljudmile Gross Popović. Nakon uspešno završenih studija na ALUM-u odlazi u Beč gde uspešno završava postdiplomske i magistarske studije u klasi prof. Gabrijele Lehner. Prve operske nastupe zabeležila je kao član Operskog studija pri Narodnom pozorištu u Beogradu.

Tokom karijere nastupala je i na letnjem belcanto festivalu „Rossini in Wildbad” u Nemačkoj, u zamku Weikersheim, kao i na festivalu „Mecklenburg – Vorpommern”. Poslednjih nekoliko godina intenzivno nastupa u teatru bečkog dvorca Schönbrunn.

Ostvarila je brojne velike uspehe na sledećim internacionalnim takmičenjima: pobednica internacionalnog operskog takmičenja „Kammeroper Schloss Rheinsberg” 2012, pobednica operskog takmičenja „Junge Oper Schloss Weikersheim” 2011. u Nemačkoj, i finalistkinja na internacionalnom takmičenju „Schlossoper Haldenstein” 2009. u Švajcarskoj.


Osnivač 3 uspešne evropske kompanije

Lazar Stojković 

Lazar StojkovicLazar Stojković je uspešan UI i UX dizajner sa preko 8 godina iskustva u projektovanju digitalnih proizvoda za različite potrebe tržišta. Znanje koje je stekao na Akademiji lepih umetnosti i multimedija Lazar je iskoristio za dizajniranje interaktivnih prototipova, i kreiranje UI za web i mobilne aplikacije, kao i pisanje kodova spremnih za prijavu u programskim jezicima HTML, CSS i JavaScript.

Zahvaljujući studijama na ALUM-u, Lazar Stojković osnovao je čak tri kompanije u Evropi, a trenutno radi na start up projektu u San Francisku.

 

 


Dizajneri enterijera iza kojih stoji preko 100 uspešnih projekata

Jelena i Pavle Zafirović

Pavel i Jelena Zafirovic (1)Jelena i Pavle Zafirović diplomirali su na Akademiji lepih umetnosti i multimedija, na odseku za dizajn enterijera i nameštaja u kući. Svoje znanje stekli su u klasi vodećih gradskih arhitekata i dizajnera koji su preneli sve preko potrebne veštine za ostvarivanje uspešne karijere. Jelena i Pavle danas vode arhitektonski studio ARHARC, specijalizovan za dizajn enterijera i izvođenje građevinskih radova.

O uspehu studenata ALUM-a svedoči preko stotinu završenih projekata, učestvovanje na brojnim stručnim izložbama, kao i saradnja sa mnogim vodećim časopisima iz oblasti arhitekture i dizajna u kojima su objavljivani njihovi radovi.

 

 


 Znanja sa ALUM-a obezbedila su mi uspešnu karijeru

 Marko Hinić

Marko Hinić (1)Karijeru uspešnog arhitekte i iskusnog dizanera Marko Hinić počeo je da gradi odmah nakon završenih studija na Akademiji lepih umetnosti i multimedija.

Znanja koja je stekao na ALUM-u obezbedila su mu priliku za uspešnu saradnju sa kompanijama Design studio, Kinnarps office Design, Casa office mobili, Zippro com, Dokmanović i mnogim drugim…

Studije na Akademiji lepih umetnosti i multimedija kvalifikovale su Marka kao stručnjaka za dizajn enterijera, dizajn nameštaja i grafički dizajn, i omogućile mu da danas sa puno uspeha radi u SAD.

 


Dobitnik značajne međunarodne nagrade za konceptualni dizajn

Damjan Stanković

damjan stankovicDamjan Stanković diplomirao je grafički dizajn na Akademiji lepih umetnosti i multimedija, i od tada je započela njegova uspešna karijera.

Spoj kreativnog talenta sa interesovanjem za mehaniku Damjan je iskoristio za dizajniranje svog najpopularnijeg proizvoda, jedinstvenog Rhei sata.

O znanjima i veštinama koje je stekao tokom studija na ALUM-u najbolje svedoči podatak da je pobedio na čak 5 Red Dot takmičenja u dizajnu, i da iza sebe ima preko 10 godina uspešnog radnog iskustva u oblasti za koju se školovao.

 


Filmska zvezda u usponu

Andrija Kuzmanović

Andrija-Kuzmanovic Pozorišni, filmski i televizijski glumac Andrija Kuzmanović diplomirao je glumu na Akademiji lepih umetnosti i multimedija.

U dosadašnjoj karijeri nekadašnji student ALUM-a sa uspehom je nastupao u brojnim pozorišnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima.

Veliku popularnost Andrija je stekao ulogom Milovana Jakšića Jakše u filmovima „Montevideo, Bog te video” i „Montevideo, vidimo se”.

 

 


Uspešna karijera u Njujorku

Ivana Ivković

Slicica (1)Ivana Ivković završila je Akademiju lepih umetnosti i multimedija na odseku Menadžment masovnih medija i novinarstvo.

Znanja koja je stekla studirajući na ALUM-u donela su joj sjajne poslovne prilike već tokom studija, kao i mogućnost putovanja. Ivana danas živi svoj san u Njuorku.

Pored toga što radi za njujoršku nedelju mode (NY Fashion Week), često kao freelancer učestvuje na različitm projektima internacionalnih izdanja magazina poput Vogue Mexico, Vogue China, D’Scene. Saznajte više o njenim uspesima na ovom linku.