Fakultet scenskih i primenjenih umetnosti

MASTER STUDIJE

Nastavite svoje obrazovanje u najsavremenijim uslovima

Master studije na Akademiji lepih umetnosti i multimedija predstavljaju nastavak školovanja koje vam daje još uže usmerenje i otvara nove profesionalne mogućnosti i poslovne prilike.

Tokom osnovnih studija stičete široko obrazovanje i odlučujete se za teme koje vas najviše privlače. Na master studijama prethodno stečeno znanje oblikujete i dajete mu jedinstven pečat – postajete profesionalac koji je nezamenljiv u oblasti kojom se bavi.

Izaberite program koji najbolje odgovara vašim interesovanjima

Na Akademiji lepih umetnosti i multimedija možete izabrati master studije Dramske umetnosti – Gluma koje traju 2 godine ili master studije Likovne umetnosti koje traju 1 godinu. Nakon završetka master programa stičete akademski naziv master sa naznakom zvanja drugog stepena akademskih studija.

Program master studija  
Likovne umetnosti – Slikarstvo
60 ESPB10 studenata
Dramske umetnosti – Gluma120 ESPB10 studenata

Master studije glume 

Na master studijama glume Akademije lepih umetnosti i multimedija studenti proširuju svoja teorijska i praktična znanja u oblasti dramskih i audio-vizuelnih umetnosti, kako bi mogli samostalno, kreativno, odgovorno, kritički i profesionalno da se bave dramskim umetnostima, ali i pedagoškim i umetničko-istraživačkim radom u istoj oblasti.

Master studije likovnih umetnosti – slikarstva

Master studije likovne umetnosti predstavljaju nastavak školovanja vizuelnih umetnika. U okviru njih studenti oblikuju svoja znanja, veštine, pristupe i interesovanja kroz praktičan i teorijski rad, a veliki deo jednogodišnjih studija čini stručna praksa koja je posvećena proučavanju procesa izlaganja radova u galerijskom prostoru, kao i pedagoškom radu u oblasti likovnih umetnosti.

Šta je potrebno da biste upisali master studije na Akademiji lepih umetnosti i multimedija?

Kako biste upisali prvu godinu master studija, potrebno je da imate prvi stepen visokog obrazovanja (završene osnovne studije) iz oblasti likovnih ili dramskih umetnosti i prosečnu ocenu najmanje 8,00. Ukoliko imate prosečnu nižu od 8,00, i dalje možete da upišete master program, uz kvalifikacioni ispit koji polažete na Akademiji lepih umetnosti i multimedija.

Rang-lista se utvrđuje na osnovu prispelih prijava i formira se prema visini prosečne ocene kandidata na osnovnim studijama.

Krajnji rok za prijavu i podnošenje prijava je 16. oktobar, a rang-lista će biti objavljena najkasnije do 19. oktobra. Upis traje od 20. do 31. oktobra.

Prijavite se u ovom upisnom roku jer u njemu važe snižene cene

One najodlučnije, koji se prijave u ovom upisnom roku, nakon prijemnog ispita nagrađujemo specijalnim popustom na cenu školarine.

OdsekCena za prijave do 30. 9.Puna cenaNa 12 rata
(iznos rate)
Dramske umetnosti – Gluma27903.900258
Likovne umetnosti – Slikarstvo22503.900 208

* Iznos školarine za prijavljene do 30.9.2017. je prikazan za plaćanje odjednom. U tom slučaju, osnovna cena je umanjena za 10%, dok se za jednokratno plaćanje semestra odobrava popust od 5%.
** Školarina se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate.

Cene školovanja za studente prethodnih generacija se obračunavaju u iznosu iz cenovnika školovanja iz godine kada je student upisao I godinu studija.